Proiectul “Interventie in Spatiul Public brasovean. No man’s land-uri urbane”, initiat de arh. Barth Lorand, cu sprijinul OAR Brasov-Covasna-Harghita ne-a dat ocazia sa ne implicam intr-un mod placut si lipsit de constrangeri in viata publica a orasului. Am participat la concursul de reabilitari de spatii publice pe care l-au propus si ne-am bucurat ca una din propunerile noastre a fost apreciata intr-atat incat a luat unul din cele doua premii I (pentru spatiul aflat la intersectia strazilor Castelului si Apolonia Hirscher). Vernisajul expozitiei a fost o ocazie sa descoperim un suflu proaspat intre arhitectii tineri din Brasov si o reala preocupare pentru spatiul public. Intentia proiectului, de a sugera Primariei directii, posibilitati de interventie pentru viitor, este sustinuta de valoarea tuturor propunerilor. Detalii despre proiect si expozitie puteti gasi aici.
pai si care-i ideea, sa nu se mai circule in sens giratoriu? o sa fie misto ca ramane ca loc de parcare. pisoaru (?) e ok dar deja mi-e cam nu stiu cum sa intru ca e la subsol si miroase ca la coloane la arhitectura. interesant. pacat ca stradutele alea au devenit un fel de parcare. mai pui cate un sens giratoriu si gata cartierul.
Da, ideea e sa fie desfiintat sensul giratoriu si sa ramana o intersectie in T (nivelul traficului nu justifica giratoriul). Transformatorul ramane la locul sau, insa ingropat, pentru a deschide perspectiva – asa ca nu este vorba de “pisoar” (care eventual s-ar numi “toaleta publica”). Da, e pacat ca pe acele strazi doar se parcheaza, pe de alta parte nu suntem inca in situatia de a scoate masinile din centrul vechi (ca nu avem parcari nici in rest), asa ca o solutie de compromis, in care pe langa parcari sa mai avem si niste spatiu public, cred ca e alegerea corecta.